Snoeken sprokkelen….

Snoeken Sprokkelen!?

Mathijs en ik hadden weer eens afgesproken om samen met de boot op pad te gaan om nieuw water te verkennen. Het plan was om het grootste deel te trollen en als het weer het toe liet her en der wat te werpen. ‘s Ochtends om 8:00 uur richting de trailer helling gegaan, eenmaal daar aangekomen bleken wij tot onze grote verbazing de enige te zijn… is dit een slecht voorteken of blijft iedereen thuis door de voorspelde windkracht 6/7 of is het dermate taai dat ze ander water opzoeken..?
Eenmaal op het water de hengels van kunstaas voorzien en trollen maar. Het was een taaie bedoening, bijna de hele ochtend was het stil en het zal rond 12:00 geweest zijn dat Mathijs de en eerste aanbeet van de dag kreeg op een grote jake! Foto`s gemaakt, onthaakt en toen mocht ie weer terug want Catch & Release is 1 van de vuistregels bij mij in de boot.

1web
De eerste vis is een feit.

Daarna nog even verder getrold maar het mocht niet baten! Samen besloten door te varen naar een nieuw stuk water en dat bleek later een gouden beslissing voor de rest van de dag!
Op de nieuwe stek aangekomen bleek dit een goede zet want na nog geen 5 minuten was het al raak voor Mathijs een klein snoekje die even de binnenkant van de boot kwam bekijken. Dat gaf ons vertrouwen in deze stek!
2web
Matthijs met nummer 2

Mathijs kreeg de slag aardig te pakken want er kwam de ene na de andere vis in de boot! Voor de 5e keer op rij was het weer Mathijs die ‘‘hangen” riep. Weer alle hengels binnen halen, dan kijken we beide naar het zwemgedrag van de vis dit is geen snoek, wat zou het dan wezen een baars wellicht? Maar nee hoor.. Een dikke vette lap van een Brasem komt aan de oppervlakte! Even later kreeg ik ook een aanbeet, hé hé eindelijk van die verrekte nul af..!
3 (2)web
Hier zijn we niet op “uit”.

4 (2wweb)
Ook ik mag een nummertje op m’n lijstje zetten

Na de eerste voor mij leek het over te zijn en de aanbeten bleven een tijdje uit. ik besloot om een zij slootje in te varen, we zijn nog niet eens halverwege en Mathijs krijgt een harde dreun op de handhengel! Snel even foto`s gemaakt en weer terug gezet. Even later zie ik een grote snoek heel rustig op mijn fatso afkomen maar helaas hij hapt naast..! Balen natuurlijk maar ook dat hoort nou eenmaal bij het vissen.
We besluit nog een paar keer over die stek heen te varen, ik weet nog een leuke snoek te vangen en daarna was het Mathijs die een ontzettend harde dreun op zijn handhengel kreeg, een bizar dunne dame komt boven! Nog niet eerder heb ik zo’n dunne snoek gezien in dit formaat rond deze tijd van het jaar! Gauw een paar foto`s gemaakt mocht en toen deze dame weer rustig verder zwemmen.
5 (2)web
6 (2web)

De visdag liep al bijna ten einde dus gingen we kijken hoe we er nou uiteindelijk voor stonden. Zouden we al in de dubbele cijfers zitten? Nee.. we zaten op een totaal van 8, 6 voor Mathijs en 2 voor mij meer dan we hadden verwacht maar we waren zo dicht bij de dubbele cijfers dus trolden we op de weg terug ook nog zijslootjes af en in de laatste zij sloot weet ik de nummer 9 en 10 van de dag binnenboord te halen.
7web
De laatste van vandaag?

Het begon toen ook te schemeren dus hebben we besloten om de hengels binnen te halen en terug te varen naar de trailerhelling. Al leek het een taaie visdag te worden.. sprokkelend wisten we onze vissen te vangen en werd stug doorvissen en zoeken beloond, en daarom is de voldoening des te groter!

Grtz, Robert Fox

Published by M.Ulje on Wednesday, February 24th, 2016 | No Comments
Uncategorized |

Share This Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Add a Comment

Required

Will not be published. Required

Optional