A Summer day..!

Hebben we nu wel of geen zomer?!

De ene keer is het boven de 35 graden, de andere keer is het regen en 15 graden. Dit heeft ook zeker invloed op de vissen, en hun gedrag. Het is moeilijk te bepalen welk water te bevissen om succesvol te zijn. Ben en ik besloten daarom een groot water te kiezen, daar waar de watertemperatuur nog acceptabel zou zijn om evt op snoek te gaan vissen.
In al vroegte werd er getrailerd, en werd er contact gelegd met Sander en Robert-Paul, deze 2 heren lagen er namelijk al tegen 04.30 uur op!! Hartstikke gek, maar ze hadden toch al wel wat vissen weten te vangen.
Vol goede moed begonnen Ben en ik met werpen, trollen, toen weer werpen…niets mocht baten! Het zal tegen 15.00 uur zijn geweest dat mijn Tybrid direct na de landing in het water gegrepen werd! Mijn slip stond goed dicht, en al snel lag er een prachtige volle snoek in het net. De Tybrid werd los getikt, wat foto’s gemaakt, en daar schoot de vis weer de planten in!!

IMG_0634web
Een prachtige volle snoek…

Handen werden geklapt, eindelijk!!! Vol goede moed gingen we verder, maar de snoeken lieten zich niet meer zien. Van Dragonfly collega Alex Boom hadden we wat tips gekregen, en die besloten we eens te gaan benutten. Natuurlijk kregen we de stek weer eens niet gevonden, en tegen 16.00 uur besloten we dat het genoeg was. Ben stelde voor om terug naar de helling te trollen, en dat was een gouden zet! Het kunstaas vloog overboord, en al snel kreeg ik een droge tik op mijn grote Salt Shaker! Een mooie snoekbaars had deze gegrepen, wat een prachtige vis.
(foto 008)
IMG-20150704-WA0008web
Op de Salty Shaker..

De vis mocht met een ferme duik terug het water in, en de tocht werd voortgezet. Natuurlijk was er ook een waypoint aangemaakt, je weet het nooit voor de toekomst. Het zal 2 minuten later zijn geweest dat wederom mijn Salt Shaker gegrepen werd, deze snoekbaars wist echter net voor de boot te lossen. We besloten om te draaien, en de stekken nog een keer te bevissen. Aan de steunhengel hing onze nieuwste telg, de Rozemeijer Little Temptation. Deze plug gaat het worden voor veel vissers, dat zegt mijn gevoel althans. Veel ratels, mooie actie, en kan zowel vanuit de boot als vanaf de kant gebruikt worden. Vele snoeken zijn er al op gevangen, en op deze dag werd de plug ook voor de eerste keer gegrepen door een prachtige snoekbaars!

IMG-20150704-WA0013web
De nieuwe Little Temptation, goed getest en universeel in gebruik.

De snoekbaars zat aan de onderkant van zijn kaak gehaakt, wellicht net gemist, en toch gehaakt? De Water Wolf hing er helaas niet voor, dus dat zullen we nooit weten. Onderstaand ook nog een close-up van de Little Temptation, een geweldig stuk kunstaas!

IMG-20150704-WA0007-1web
Nog niet in originele kleur, maar vangen doet de Little Temptation..!!

Hierna was het feest helaas afgelopen, en besloten we te vertrekken. Voor Ben was het een dag met 0 actie, zelfs geen aanbeten. Ik mocht het doen met een prachtige snoek en wat snoekbaarzen. Het blijft zoeken en werken voor een vis, maar dan is de voldoening des te groter!

Cheers, Thijs van der Sanden

Published by M.Ulje on Tuesday, September 15th, 2015 | No Comments
Uncategorized |

Share This Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Add a Comment

Required

Will not be published. Required

Optional